Az EFP a Cukorbetegség Világnapján indítja el Perio&Diabetes nevű projektjét

Az EFP november 14-ét, a Cukorbetegség Világnapját választotta a fogágybetegségek és a diabetes kapcsolatával foglalkozó új kampányának indulásához. A Perio&Diabetes projekt - melynek létrejöttét a Sunstar támogatta – irányelveket és információs anyagokat nyújt fogorvosoknak, egyéb orvosoknak, kutatóknak, politikai döntéshozóknak, pácienseknek és a médiának. További információ.

 

 

 

 

A Perio Workshop 2018 a csontregenerációval foglalkozik

Az idei Perio Workshopon, a spanyolországi La Granja de San Ildefonsoban 75 szakember gyűlik össze november 11-14 között egy négy napos találkozóra. Az EFP az Osteology Fuondation-nel közösen szervezi a Perio Workshopot, mely idén a csontregeneráció biológiai alapjaival, a csontregenerációs technológiákkal, az extrakciós sebek és az alveolaris gerincdefektusok kezelésére alkalmazott kezelések hatékonyságával foglalkozik. További információ.

 

 

 

 

 

Csoportos kedvezmény a Perio Master Clinic 2019-re

A Perio Master Clinic 2019. márciusában első alkalommal kerül megrendezésre Európán kívül (Hong Kongban) és az EFP most csoportos kedvezményt kínál a rendezvényre regisztrálóknak. A peri-implantitis következtében kialakuló kemény- és lágyszöveti elváltozások kezelésével és prevenciójával foglalkozó Perio Master Clinic előadói és szekcióelnökei a téma vezető nemzetközi szakértői közül kerülnek ki. További információ.

 

 

 

 

A Perio Insight új száma a lézer terápiával és az új klasszifikációs rendszerrel foglalkozik

Az EFP magazinja, a Perio Insight aktuális száma a lézerek parodontalis és peri-implantaris terápiában való felhasználásáról közöl alapos elemzést. Az Ayala Stabholz által írt cikk a parodontológiai gyakorlatban használt lézerek különböző típusait és a felhasználási módok fejlődését járja körül. A 2018. őszi kiadás ezen kívül a parodontalis betegségek és állapotok új klasszifikációs rendszerével kapcsolatban számos európai parodontológus szakember reakcióját bemutató cikket is tartalmaz. További információ.

 

 

 

 

 

 

Az EFP végrehajtó bizottsága megegyezett a főbb intézkedésekről

Az EFP végrehajtó bizottsága 2018 október 18-20 között Görögországban tanácskozott és megállapodott az EFP jövőjét érintő főbb intézkedésekről, melyeket a 2019. márciusában esedékes közgyűlésen terjeszt majd elő. Ezek között szerepel az Európán kívüli országok parodontológiai társaságainak csatlakozása a Szövetséghez az újonnan létrehozott Nemzetközi Társult Tag státusz révén, illetve a Grúz Parodontológiai Társaság társult tagként történő csatlakozása. A bizottság ezen kívül jóváhagyta a parodontalis betegségek új klasszifikációs rendszeréhez kapcsolódó „eszközrendszer” kidolgozását, melyet a következő hónapokban állítanak össze és 2019. márciusában Bernben, az EFP közgyűlésén mutatnak majd be. További információ.

 

Egyéb hírek

Az EFP a Perio Master Clinic-et népszerűsítette az AAP találkozóján

Az EFP Linkedin oldalának már 20.000 követője van

Az EFP a Mosoly Világnapjára emlékeztet

Az ACTA kutatója díjat nyert a JCP-ben közölt cikkével

A Cseh Parodontológiai Társaság a csontregenerációval foglalkozik

Az Ír Parodontológiai Társaság új vezetősége

Az Olasz Parodontológiai Társaság kongresszusának témája: restauratív eljárások

A Román Parodontológiai Társaság konferenciája a komplex terápiával foglalkozik

A hónap videoja: Perio&Diabetes

A parodontalis betegségek és a diebetes közti kapcsolat kulcsfontosságú kérdéseit és a prevencióval, kezeléssel és életmóddal kapcsolatos tudnivalókat foglalja össze ez az animációs videó, melyet a Sunstar támogatásával megvalósult Perio&Diabetes projekt részeként ebben a hónapban jelentetett meg az EFP. További információ.