Az EFP klinikusoknak és kutatóknak szóló rendezvényei

Az EFP számos eseményt és projektet készít elő a „parodontalis egészség egy jobb életért” stratégia mentén. Az elsődleges az EFP és az AAP által közösen elfogadott, a parodontalis és periimplantaris betegségeket osztályozó klasszifikációs rendszer megismertetése és terjesztése. Ezen kívül a parodontalis betegségek és a diabetes kapcsolatával foglalkozó kampány, a csontregenerációval foglalkozó Perio Workshop és a jövőre Hong Kongban tartandó Perio Master Clinic is szerepel a kiemelt események között. További információ itt érhető el.

A legjobb specialisták szerepelnek a hongkongi Perio Master Clinic előadói között

A 2019. márciusában, Hong Kongban tartandó Perio Master Clinic fő témája a kemény- és lágyszöveti defektusok prevenciója és terápiája lesz, a magas színvonalat pedig a világ számos pontjáról érkező vezető klinikusok biztosítják majd. A rendezvényt az EFP a Hong Kongi Parodontológiai és Implantológiai Társasággal közösen szervezi. Ez lesz az első EFP Perio Master Clinic, melyet Európán kívül rendeznek meg, ezzel is reflektálva az EFP egyre növekvő globális szerepvállalására. További információ itt érhető el.

 

 

 

 

 

 

 

Az EFP Európán kívüli tagok befogadását tervezi

Az EFP globális növekedésének egyik hozadéka, hogy Európán kívüli országok nemzeti parodontológiai társaságai is kifejezték csatlakozási szándékukat a szervezethez, melyre az újonnan meghirdetett „nemzetközi társult tag” státusz biztosít lehetőséget. Többek között Ausztrália, Brazília, Japán, Mexikó és Taiwan társaságai is érdeklődnek a csatlakozás lehetőségéről. További információ itt érhető el.

 

 

 

 

Új Klasszifikáció: a BSP webináriumai

A Brit Parodontológiai Társaság (BSP) webinárium-sorozatot indított a parodontalis és periimplantaris betegségek új klasszifikációs rendszerével kapcsolatban. Az első webkonferenciát a parodontalis egészségről és az ínybetegségekről Iain Chapple Professzor (az EFP főtitkára) tartotta szeptember 25-én. A következő előadássorozat novemberben a parodontitist (Ian Needleman professzor), decemberben a parodontiumot érintő szisztémás betegségeket és állapotokat (Francis Hughes professzor), januárban pedig a peri-implantaris betegségeket és állapotokat (Nikos Donos professzor) fogja tárgyalni. További információ itt érhető el.

 

 

 

 

 

 

Egyéb hírek

Az EFP Facebook oldalának már több, mint 12.000 követője van

Az EFP a Szív Világnapján a parodontitis és a kardiovaszkuláris betegségek kapcsolatára emlékeztet

Az L-PRF volt a leuveni kongresszus témája

A hónap videoja: Perio Video

Az EFP honlapján a Perio Video szekció a parodontológiával és impantológiával foglalkozó oktató és információs videók gyűjtőhelye. Számos videó található itt az új parodontalis és periimplantaris betegség klasszifikációs rendszerrel kapcsolatban, a parodontalis és szisztémás egészség összefüggéseivel kapcsolatban, de itt szerepelnek a „Parodontológia Nagyjai” interjúsorozat részei és a „Parodontitis Hangja” kisfilm is, ez utóbbi a fogágybetegséget mutatja be a páciensek szemszögéből. Ezen kívül számos EFP rendezvénnyel és kampánnyal (pl: EuroPerio, Perio Master Clinic, Egészséges Íny Napja) foglalkozó anyag is megtalálható itt.