Aki részt vett az EuroPerio9-en Amszterdamban, személyesen is hallhatta a hivatalos bejelentést, miszerint 2019. március 1-2. között Ázsiában kerül megrendezésre a Perio Master Clinic. Hasonló rendezvényt korábban Párizsban és Máltán tartottak. Ez az első alkalom, hogy Európán kívül, egész pontosan Hong Kongban kerül sor erre a magas színvonalú szakmai találkozóra, melyet az Európai Parodontológiai Szövetség (EFP) és a Hong Kongi Parodontológiai és Implantológiai Társaság (HKSPID) közösen szervez.

A hongkongi Perio Master Clinic fő témája a periimplantitis: a lágy- és keményszöveti defektusok prevenciója és kezelése. A modern parodontológia egyik kulcsfontosságú területe ez, melyet egyre bővülő terápiás lehetőségek, a páciensek részéről pedig egyre növekvő igények jellemeznek. A meghívott előadók a téma olyan szakértő klinikusai és kutatói, akik úttörő munkájukkal és kiváló eredményeikkel segítették megalapozni a jelenleg elfogadott kezelési protokollokat. Az összejövetel kiváló alkalmat jelent számunkra, hogy tanuljunk ezektől a kollégáktól és a legjobb kezelési lehetőségek elsajátításával szolgáljuk pácienseink érdekét, leküzdve az olyan tévhiteket, miszerint a periimplantitis elkerülhetetlen és kezelhetetlen betegség lenne.

A helyszínnel, regisztrációval és az előzetes programmal kapcsolatban tájékozódhatnak a letölthető kongresszusi felhívásban, vagy a rendezvény honlapján.