Az EFP új kampányt tervez a fogágybetegségek és a diabetes kapcsolatáról

Az EFP új projekten dolgozik, melynek célja a fogágybetegségek és a diabetes közötti kapcsolat bemutatása lesz. A Perio&Diabetes Projekt a Sunstar támogatásával valósul meg és a 2017. februárjában Madridban tartott Perio-Diabetes Workshop keretein belül kidolgozott különféle írott és képi anyagokat fogja felhasználni. A projekt több csoportot is meg fog célozni: a fogorvosi team tagjait, más orvosi szakterületek képviselőit, gyógyszerészeket, kutatókat, politikai döntéshozókat, pácienseket és a médiát. További információ itt érhető el.

 

Az EuroPerio9 sajtóvisszhangja

Az idén júniusban, Amszterdamban tartott EuroPerio9 kongresszust világszerte nagy média érdeklődés kísérte, még hetekkel az esemény után is jelentek meg róla beszámolók. Olyan vezető újságok foglakoztak a kongresszussal, mint a New York Times, a Daily Mail és a spanyol ABC. E mellett sok hírügynökség és a fogászati és orvosi szakmai média is terjesztette a hírt. További információ itt érhető el.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az EFP a "parodontalis medicina atyjára", Steven Offenbacherre emlékezik

Az egész parodontológiai szakma gyászolja a 2018. augusztus 9-én, életének 67. évében váratlanul elhunyt Steven Offenbachert. A fogágybetegségek és a terhességi szövődmények, valamint a kardiovaszkularis betegségek közötti kapcsolatot is kutató tudós vezette be és népszerűsítette a "parodontalis medicina" fogalmát. Iain Chapple, az EFP főtitkára brilliáns és inspiráló tudósként, a "parodontalis medicina atyjaként" jellemezte Offenbacher professzort, akinek a munkássága nem csak a legmagasabb tudományos színvonalat képviselte, de olykor üdítő vitákra adott lehetőséget. További információ itt érhető el.

 

 

 

Kiemelkedő tudóst vesztett a fogorvos szakma

Ziedonis (Zie) Skobe életének 77. évében, 2018. augusztus 5-én hunyt el. A bostoni Forsyth Dental Institute (USA) kiváló elektronmikroszkópos szakembere számos parodontológiai és oralis biológiai kutatás részese volt. Iain Chapple, az EFP főtitkára "szelíd óriásként" jellemezte, akinek "figyelemre méltó élete és karrierje volt". További információ itt érhető el.

 

 

 

 

 

 

 

 

A hónap videoja: a Parodontológia Nagyjai

A Parodontológia Nagyjai című videos interjú sorozatban a parodontológia tudományának úttörői és kiemelkedő személyiségei vallanak karrierjükről és magyarázzák el, hogy mi motiválta őket, hogy eljussanak eddig. Az eddigi részekben Jan Lindhe, Klaus Lang, Ubele van der Velden, Thorkild Karring és Giovan Paolo Pini Prato szerepelnek. Ez az archívum mindenkinek melegen ajánlott, akit érdekel, hogy a parodontológia tudománya hogyan fejlődött és szeretné megérteni, hogy ezek a jelentős személyiségek hogyan járultak ehhez hozzá. A sorozat videoi itt tekinthetők meg.