2019. november 15-16-án rendezték meg Bernben a 3. Regeneration and Esthetics in Periodontology and Implant Dentistry nemzetközi szimpoziumot, melyen számos magyar kolléga is részt vett. A színvonalas szakmai program mellett társaságunk örökös tiszteletbeli elnöke, Prof. Dr. Gera István meghatározó életműve és 70. születésnapja alkalmából életműdíjat vehetett át Dr. Anton Sculean Professzortól, a berni egyetem parodontológiai klinikájának igazgatójától. 

Ez úton is gratulálunk Professzor Úrnak a rangos elismeréshez!

20191116 160652

Tisztelt Elnökség, Vezetőség! Tisztelt Tagtársak!


Mint a Magyar Parodontológiai Társaság elnöke, az éves Közgyűlést 2019. november 22-re hirdetem meg, és ez úton tisztelettel meghívom önöket, hogy vegyenek részt a közgyűlésen.
A közgyűlés időpontja: 2019. november 22. 12:15 óra
A közgyűlés helye: Budapest, Szentkirályi utca 47. (székhely), földszinti Árkövy előadóterem
Amennyiben a Közgyűlés nem határozatképes, a megismételt Közgyűlést 2019 november 22. 15:00 órára hívom össze, melynek helyszíne: Budapest, Szentkirályi utca 47. (székhely), Oktatási Centrum, Aula


A közgyűlés napirendi pontjai:
1. Elnöki beszámoló a Társaság működéséről
2. Titkári beszámoló a Társaság gazdálkodásáról
3. A számvizsgáló bizottság elnökének beszámolója
4. Adatvédelmi felelős beszámolója
6. Szavazás a Számvizsgáló bizottság új tagjáról
7. Szavazás a tagdíjemelésről
7. Egyéb


Minden közreműködő és aktív tagunk jelölhető és minden közreműködő és aktív tag szavazhat, amennyiben a 2019. évre érvényes tagsága van, azaz az éves tagsági díjat megfizette.
A mai nappal, 2019. november 11-ével megnyitom a betöltendő tisztségre vonatkozó jelölést. A jelöltállítás utolsó napja 2019. november 20. 12.00 óra. A Bizottsági tagságra jelölni lehet postai úton, illetve elektronikus levélben (emailben), melynek a jelölő tag által bejelentett e-mail vagy postacíméről címéről kell érkeznie aláírással, a Magyar Parodontológiai Társaság jelen e-mailcímére vagy következő postacímére: 1088 Budapest Szentkirályi utca 47. A 3 fős Számvizsgáló Bizottságba várunk 1 fő jelölést inaktív tagtársunk helyett, akinek eddigi munkáját köszönjük.
Kérem továbbá, hogy 2019. november 16 ig ugyanilyen (postai vagy elektronikus postai úton) jelentsék be, amennyiben további napirendi pontot kívánnak a közgyűlés elé terjeszteni.
Közgyűlési meghívónk a napirendi pontokkal és az esetleges újabb napirendi pontokkal a Magyar Parodontológiai Társaság parotarsasag.hu című Honlapján is elérhető.
Kérem a tisztelt Tagságot, hogy a Közgyűlési meghívó kézhezvételét válasz e-mailben vagy postai úton igazolják
vissza.
Budapest, 2019. november 11.


Tisztelettel:

Prof. Windisch Péter

Elnök

A Magyar Parodontológiai Társaság és a Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Karának Parodontológiai Klinikája által közösen szervezett posztgraduális mesterkurzusról szóló beszámoló olvasható a Parodontológiai Klinika honlapján.

Tisztelt Kolléganő/ Kolléga Úr!

Szeretettel meghívjuk az ITI Akadémia és Study Club soron következő tavaszi szimpóziumára, melyet idén a méltán népszerű Perspektívák a Paro-Implantológiában konferenciához csatlakozva szervezünk.

Az ITI (International Team for Implantology) az egyik legnagyobb, svájci székhelyű, fogászati implantológiával foglalkozó tudományos és szakmai szervezet.

Időpont: 2019. május 9. csütörtök 16:30

Helyszín: SZTE Tanulmányi és Információs Központ (TIK) 6722 Szeged, Ady tér 10.

Témák: Lágyszöveti rekonstrukció fogak és implantátumok mellett. Diabetes hatása a csontanyagcserére és regenerációra 

Előadó: Prof. Dr. Ronaldo Barcellos de Santana DDS MsCD DSc

Professor Barcellos de Santana ITI Speaker, a brazíliai Fluminense Állami Egyetemén oktat a fogorvostudományi kar graduális és postgraduális programjában. Diplomáját és PhD fokozatát az egyesült államokbeli Bostoni Egyetemen szerezte parodontológia témakörben, ahol jelenleg is vendégoktatóként dolgozik. AZ ITI brazíliai szekciójának oktatási vezetője. Prof. Barcellos rendezvényünk keretében két külön témával is foglalkozik.

Az első előadásában a fogak és implantátumok körüli lágyrészek rekonstrukciójának tervezését és műtéti megvalósítását prezentálja. A mindennapi klinikai gyakorlatban felmerülő problémákat sem titkoló előadásán kitér a páciensek által felmerülő igény és a valóságban elérhető lehetőségek különbségeire, valamint ezek megfelelő kezelésére.

A második előadásában az I-es típusú diabetes lehetséges hatásait mutatja be a csont anyagcseréje és gyógyulása szempontjából. Előadásában bemutatja a legújabb lehetőségeket a lehetséges komplikációk minimalizálására, implantációs protetikai beavatkozások során.

Az előadás végeztével frissítők és szendvicsek kerülnek felszolgálásra, amely jó alkalmat teremt informális beszélgetésekre kollégákkal, barátokkal.

Részvételi díj: Április 30-ig átutalással az Evenness Kft. számlájára: 15.000 Ft

Átutaláskor kérjük tüntesse fel a résztvevő nevét, pecsétszámát, a rendezvény dátumát (20190509), illetve e-mailben a számlázási nevet és címet.

Számlaszám: 12100011-10148521 Május 1-től, illetve a helyszínen: 20.000 Ft Rezidenseknek: 5.000 Ft

ITI tagoknak a rendezvény továbbra is ingyenes. Feliratkozás https://itinet.iti.org/group/region-europe/event/-/events honlapon.

Május 1-ig újonnan regisztrált ITI tagoknak is ingyenes a részvétel az ITI számtalan előnye mellett! Regisztráció a www.iti.org honlapon.

A rendezvény zártkörű, így kérjük, hogy részvételi szándékát a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen mihamarabb jelezze.

A szervezők a változtatás jogát fenntartják.

Tisztelettel: Windisch Péter – Horváth Attila 

Tisztelt Elnökség, Vezetőség! Tisztelt Tagtársak!

 

Mint a Magyar Parodontológiai Társaság elnöke, az éves közgyűlést –mely vezetőség választással egybekötött közgyűlés- a Társaság éves ParoImplant konferenciájának első napjára, 2018. november 23-ra hirdetem meg, és ez úton tisztelettel meghívom önöket, hogy vegyenek részt a közgyűlésen.

A közgyűlés időpontja: 2018. november 23. 12.15 óra

A közgyűlés helye: Budapest, Szentkirályi utca 47. (székhely), földszinti Árkövy előadóterem

Minden közreműködő és aktív tagunk jelölhető és minden közreműködő és aktív tag szavazhat, amennyiben a 2018. évre érvényes tagsága van, azaz az éves tagsági díjat megfizette.

A mai nappal, 2018. november 9-ével megnyitottuk a vezető tisztségekre vonatkozó jelölést. A jelöltállítás utolsó napja 2018. november 19. 08.00 óra. Elnökségi, vezetőségi és bizottsági tagságra jelölni lehet postai úton, illetve elektronikus levélben (e-mailben), melynek a jelölő tag által bejelentett e-mail vagy postacíméről címéről kell érkeznie aláírással, a Magyar Parodontológiai Társaság Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mailcímére vagy postacímére: 1088 Budapest Szentkirályi utca 47.

Kérem továbbá, hogy 2018. november 14-ig ugyanilyen (postai vagy elektronikus postai úton) jelentsék be, amennyiben további napirendi pontot kívánnak a közgyűlés elé terjeszteni.

 

A közgyűlés napirendi pontjai:

1. Elnöki beszámoló a Társaság működéséről

2. Titkári beszámoló a Társaság gazdálkodásáról

3. A számvizsgáló bizottság elnökének beszámolója

4. A 2017. évi közgyűlésen a 2018. évi közgyűlés napirendjébe utalt pontok:

4.1 Örökös tiszteletbeli elnöki poszt

4.2 Tagi kedvezmények a Társaság szakmai rendezvényein

5. Alapszabálymódosítás

6. Tisztújító szavazás

7. Egyéb

8. Határozathozatal

 

Az alapszabály módosítására vonatkozó javaslatok ittitt és itt megtekinthetők.

Amennyiben a Közgyűlés nem határozatképes, a megismételt Közgyűlést 2018. november 23. 15.30 órára hívom össze, melynek helyszíne: Szentkirályi utca 47. Balogh terem.

Kérem a tisztelt Tagságot, hogy a Közgyűlési meghívó kézhezvételét válasz e-mailben vagy postai úton igazolják vissza.

A tisztújítás során 4 elnökségi tagot (elnök, alelnök, titkár, pénztáros)  és további 9 vezetőségi tagot kell választanunk az örökös tiszteletbeli elnök mellé, illetve bizottsági tagokat is. A jelölési időszakban az alábbi jelölések érkeztek:

Elnökségi jelölések:

Elnök: Prof. Windisch Péter

Alelnök: Dr. Vályi Péter

Pénztáros: Dr. Dőri Ferenc

Titkár: Dr. Molnár Bálint

Vezetőségi jelölések

Prof. Gera István (mint tiszteletbeli elnök is)

1. Dr. Bán Ágnes

2. Dr. Varga István

3. Dr. Büchler János

4. Dr. Horváth Attila

5. Dr. Keglevich Tibor

6. Dr. Kemper Róbert

7. Dr. Papp Zsuzsanna

8. Dr. Tóth Péter

9. Dr. Mandel Iván

Számvizsgáló Bizottság:

1. Dr. Komlóssy Attila

2. Dr. Nagy Pál

3. Dr. Kiss Endre

Felügyelő Bizottság

1. Dr. Csifó-Nagy Boróka

2. Dr. Bartha Ferenc

3. Dr. Kuhajda István

 

Dr. Windisch Péter                                                                  

elnök