Tisztelt Kolléganő/ Kolléga Úr!

Szeretettel meghívjuk az ITI Akadémia és Study Club soron következő tavaszi szimpóziumára, melyet idén a méltán népszerű Perspektívák a Paro-Implantológiában konferenciához csatlakozva szervezünk.

Az ITI (International Team for Implantology) az egyik legnagyobb, svájci székhelyű, fogászati implantológiával foglalkozó tudományos és szakmai szervezet.

Időpont: 2019. május 9. csütörtök 16:30

Helyszín: SZTE Tanulmányi és Információs Központ (TIK) 6722 Szeged, Ady tér 10.

Témák: Lágyszöveti rekonstrukció fogak és implantátumok mellett. Diabetes hatása a csontanyagcserére és regenerációra 

Előadó: Prof. Dr. Ronaldo Barcellos de Santana DDS MsCD DSc

Professor Barcellos de Santana ITI Speaker, a brazíliai Fluminense Állami Egyetemén oktat a fogorvostudományi kar graduális és postgraduális programjában. Diplomáját és PhD fokozatát az egyesült államokbeli Bostoni Egyetemen szerezte parodontológia témakörben, ahol jelenleg is vendégoktatóként dolgozik. AZ ITI brazíliai szekciójának oktatási vezetője. Prof. Barcellos rendezvényünk keretében két külön témával is foglalkozik.

Az első előadásában a fogak és implantátumok körüli lágyrészek rekonstrukciójának tervezését és műtéti megvalósítását prezentálja. A mindennapi klinikai gyakorlatban felmerülő problémákat sem titkoló előadásán kitér a páciensek által felmerülő igény és a valóságban elérhető lehetőségek különbségeire, valamint ezek megfelelő kezelésére.

A második előadásában az I-es típusú diabetes lehetséges hatásait mutatja be a csont anyagcseréje és gyógyulása szempontjából. Előadásában bemutatja a legújabb lehetőségeket a lehetséges komplikációk minimalizálására, implantációs protetikai beavatkozások során.

Az előadás végeztével frissítők és szendvicsek kerülnek felszolgálásra, amely jó alkalmat teremt informális beszélgetésekre kollégákkal, barátokkal.

Részvételi díj: Április 30-ig átutalással az Evenness Kft. számlájára: 15.000 Ft

Átutaláskor kérjük tüntesse fel a résztvevő nevét, pecsétszámát, a rendezvény dátumát (20190509), illetve e-mailben a számlázási nevet és címet.

Számlaszám: 12100011-10148521 Május 1-től, illetve a helyszínen: 20.000 Ft Rezidenseknek: 5.000 Ft

ITI tagoknak a rendezvény továbbra is ingyenes. Feliratkozás https://itinet.iti.org/group/region-europe/event/-/events honlapon.

Május 1-ig újonnan regisztrált ITI tagoknak is ingyenes a részvétel az ITI számtalan előnye mellett! Regisztráció a www.iti.org honlapon.

A rendezvény zártkörű, így kérjük, hogy részvételi szándékát a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen mihamarabb jelezze.

A szervezők a változtatás jogát fenntartják.

Tisztelettel: Windisch Péter – Horváth Attila 

A Magyar Parodontológiai Társaság és a Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Karának Parodontológiai Klinikája által közösen szervezett posztgraduális mesterkurzusról szóló beszámoló olvasható a Parodontológiai Klinika honlapján.

A Magyar Parodontológiai Társaság célkitűzése nem csupán színvonalas szakmai képzések rendezése, hanem társadalmi szerepvállalás is. Fontos feladatunknak tartjuk felhívni a lakosság figyelmét a fogágybetegségre: tüneteire és gyógyíthatóságának tényére. Ennek kapcsán nem lehet eléggé hangsúlyozni a fogászati prevenció jelentőségét. Megfelelő otthoni szájápolással és rendszeres szűrővizsgálattal megőrizhető a fogazat épsége és elkerülhető a következményes megbetegedések kialakulása.

Az elkövetkezendő hónapokban a Magyar Parodontológiai Társaság és a Semmelweis Egyetem együttműködése révén ismeretterjesztő és interaktív előadásokra invitálja a fogászat iránt érdeklődőket. Minden alkalommal olyan közérdekű fogászati téma kerül bemutatásra, mely a közvéleményt kifejezetten foglalkoztatja.

Októberi előadásunk a fogágyat érintő megbetegedéseket ismerteti. Kiderül, hogy mi is pontosan maga a fogágy és hogy mi okozza gyulladásos elváltozásait. Megtudhatjuk, milyen tünetek alapján ismerhető fel a probléma és miért baj, ha vérzik az íny. Mennyit jelent a genetika: befolyásolható-e a betegség kialakulása, ha öröklött hajlamunk van rá? Fény derül arra is, hogy a fogíny visszahúzódása minden esetben egyet jelent-e a fog elvesztésének veszélyével.

A második ismertetőnk az implantáció - magyarul: a fogakat pótló műgyökér beültetés - témakörét járja körbe. Gyakori kérdés, hogy mindenki alkalmas-e implantációra. Milyen sikerességi rátája van ezeknek a kezeléseknek? Mennyi időre szól egy implantátum? Az előadáson ismertetjük, hogy milyen vizsgálatok és előkezelések lehetnek szükségesek az ilyen típusú beavatkozásokkal kapcsolatosan és eloszlatunk minden köztudatban keringő tévhitet.

Decemberi előadásunk témája a fogszabályozás és a fogágy kapcsolata. Sokan kételkedve fogadják, pedig felnőtt korban is végezhető fogszabályzó kezelés. Kinek ajánlott és milyen feltételek betartásával javasolt? Megtudhatjuk, hogy miért probléma a torlódott fogazat és hogy mire kell kifejezett figyelmet fordítani a kezelés előtt-alatt-után.

Az előadásokat követően interaktív módon kerül bemutatásra a szakemberek által ajánlott, helyes fogmosási technika. Ennek ismerete minden szájüregi betegség tekintetében a megelőzés alapja. Ezen felül azokat a kedves résztvevőket, akik még többet szeretnének megtudni a helyes szájápolással és annak speciális eszközeivel kapcsolatosan, gyakorlat orientált szájhigiénés tanácsadásra várjuk az előadások végeztével.

Garantáltan nem marad megválaszolatlan kérdés!

Szeretettel várunk minden kedves Érdeklődőt!

 

dr. Michailovits Georgina

a Magyar Parodontológiai Társaság és a Fogódzók rendezvény szervezői nevében

 

Részletes ismertető és jelentkezés:


ÍNYVÉRZÉSTŐL A FOGATLANSÁGIG - 2018.10.25. 18:30

dr. Michailovits Georgina és dr. Martin Anna előadása

60 perc - tippek és tanácsok az ínygyulladás és a mozgó fogak elvesztésének megelőzésére

• vérzik az ínye fogmosáskor?

• fél a fogkőeltávolítástól?

• visszahúzodott az ínye, akkor ki fog esni a foga?

• a genetika az oka?

 

 

 

Az előadást követően az érdeklődők szájhigiénés gyakorlati workshopon vehetnek részt dr. Jurácsik Tímea vezetésével.

 

HELYSZÍN:

Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Kar Oktatási Centrum

Árkövy előadóterem

1088 Budapest, Szentkirályi utca 47.

 

 

 

Az előadás publikus, ingyenes és bárki által látogatható, de előzetes regisztrációhoz kötött.

JELENTKEZÉS

 

Szeretettel várjuk:

a FOGódzók szevezői csapata


ÜLTESSÜNK FOGAKAT - 2018.11.29. 18:30

dr. Chikány Tamás előadása

60 perc - a fogbeültetésről:

 

• Mindenki alkalmas rá?

• Hallottam már olyanról, akinek nem fogadta be a szervezete…

• Nekem azt mondták, nincs elég csontom…

• Fémet a testembe? Nem fog becsipogni a reptéren?

• Életre szóló megoldás?

 

Az előadást követően az érdeklődők szájhigiénés gyakorlati workshopon vehetnek részt dr. Jurácsik Tímea vezetésével.

 

HELYSZÍN:

Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Kar Oktatási Centrum

Árkövy előadóterem

1088 Budapest, Szentkirályi utca 47.

 

 

Az előadás publikus, ingyenes és bárki által látogatható, de előzetes regisztrációhoz kötött.

JELENTKEZÉS

 

Szeretettel várjuk:

a FOGódzók szevezői csapata


FOGSOR, VIGYÁZZ! - 2018.12.13. 18:30

dr. Horváth Attila előadása

60 perc - helyszíni jelentés a fogszabályozás és parodontológia határmezsgyéjéről

• baj-e, ha kesze-kusza a fogsor?

• milyen következményekre számíthatok?

• csak a szüleimet okoljam?

• és ha már korábban meglazultak a fogaim?

• láthatatlan fogszabályozás? foghúzás nélkül?

• mit tehetünk, ha már az íny is visszahúzódott?

 

Az előadást követően az érdeklődők szájhigiénés gyakorlati workshopon vehetnek részt dr. Jurácsik Tímea vezetésével.

 

HELYSZÍN:

Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Kar Oktatási Centrum

Árkövy előadóterem

1088 Budapest, Szentkirályi utca 47.

 

 

Az előadás publikus, ingyenes és bárki által látogatható, de előzetes regisztrációhoz kötött.

JELENTKEZÉS

 

Szeretettel várjuk:

a FOGódzók szevezői csapata

Tisztelt Elnökség, Vezetőség! Tisztelt Tagtársak!

 

Mint a Magyar Parodontológiai Társaság elnöke, az éves közgyűlést –mely vezetőség választással egybekötött közgyűlés- a Társaság éves ParoImplant konferenciájának első napjára, 2018. november 23-ra hirdetem meg, és ez úton tisztelettel meghívom önöket, hogy vegyenek részt a közgyűlésen.

A közgyűlés időpontja: 2018. november 23. 12.15 óra

A közgyűlés helye: Budapest, Szentkirályi utca 47. (székhely), földszinti Árkövy előadóterem

Minden közreműködő és aktív tagunk jelölhető és minden közreműködő és aktív tag szavazhat, amennyiben a 2018. évre érvényes tagsága van, azaz az éves tagsági díjat megfizette.

A mai nappal, 2018. november 9-ével megnyitottuk a vezető tisztségekre vonatkozó jelölést. A jelöltállítás utolsó napja 2018. november 19. 08.00 óra. Elnökségi, vezetőségi és bizottsági tagságra jelölni lehet postai úton, illetve elektronikus levélben (e-mailben), melynek a jelölő tag által bejelentett e-mail vagy postacíméről címéről kell érkeznie aláírással, a Magyar Parodontológiai Társaság Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mailcímére vagy postacímére: 1088 Budapest Szentkirályi utca 47.

Kérem továbbá, hogy 2018. november 14-ig ugyanilyen (postai vagy elektronikus postai úton) jelentsék be, amennyiben további napirendi pontot kívánnak a közgyűlés elé terjeszteni.

 

A közgyűlés napirendi pontjai:

1. Elnöki beszámoló a Társaság működéséről

2. Titkári beszámoló a Társaság gazdálkodásáról

3. A számvizsgáló bizottság elnökének beszámolója

4. A 2017. évi közgyűlésen a 2018. évi közgyűlés napirendjébe utalt pontok:

4.1 Örökös tiszteletbeli elnöki poszt

4.2 Tagi kedvezmények a Társaság szakmai rendezvényein

5. Alapszabálymódosítás

6. Tisztújító szavazás

7. Egyéb

8. Határozathozatal

 

Az alapszabály módosítására vonatkozó javaslatok ittitt és itt megtekinthetők.

Amennyiben a Közgyűlés nem határozatképes, a megismételt Közgyűlést 2018. november 23. 15.30 órára hívom össze, melynek helyszíne: Szentkirályi utca 47. Balogh terem.

Kérem a tisztelt Tagságot, hogy a Közgyűlési meghívó kézhezvételét válasz e-mailben vagy postai úton igazolják vissza.

A tisztújítás során 4 elnökségi tagot (elnök, alelnök, titkár, pénztáros)  és további 9 vezetőségi tagot kell választanunk az örökös tiszteletbeli elnök mellé, illetve bizottsági tagokat is. A jelölési időszakban az alábbi jelölések érkeztek:

Elnökségi jelölések:

Elnök: Prof. Windisch Péter

Alelnök: Dr. Vályi Péter

Pénztáros: Dr. Dőri Ferenc

Titkár: Dr. Molnár Bálint

Vezetőségi jelölések

Prof. Gera István (mint tiszteletbeli elnök is)

1. Dr. Bán Ágnes

2. Dr. Varga István

3. Dr. Büchler János

4. Dr. Horváth Attila

5. Dr. Keglevich Tibor

6. Dr. Kemper Róbert

7. Dr. Papp Zsuzsanna

8. Dr. Tóth Péter

9. Dr. Mandel Iván

Számvizsgáló Bizottság:

1. Dr. Komlóssy Attila

2. Dr. Nagy Pál

3. Dr. Kiss Endre

Felügyelő Bizottság

1. Dr. Csifó-Nagy Boróka

2. Dr. Bartha Ferenc

3. Dr. Kuhajda István

 

Dr. Windisch Péter                                                                  

elnök

Idén fogászati, parodontológiai vonatkozású programot is találnak a kedves Érdeklődők a Kutatók Éjszakája programsorozatban. Társaságunk számos tagja egyben a Semmelweis Egyetem Parodontológiai Klinikájának munkatársa is, így velük találkozhatnak a résztvevők a workshopokon és a szájhigiénés kiállításon. 

Ismertető a Kutatók Éjszakája fogászati vonatkozású programajairól:
Programunk célja betekintést nyújtani a modern fogászat világába interaktív workshopok-on keresztül. Látogatóink páciensből egy kis időre fogorvos-tanoncokká válva, megtapasztalhatják, milyen a szájüregi világ fehér köpenyben.

Ezáltal tesszük érthetővé, hogy miért is a közös célja minden fogászati területnek a szájüreg egészségének helyreállítása és ezáltal az általános egészség fenntartása.

Az eseményről részletes információ érhető el Facebookon, jelentkezni pedig itt lehet.

A részvétel regisztrációhoz kötött. A résztvevők száma limitált. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!